Homekoiratarkastus

Outoja hajuja?

  • Onko kiinteistössäsi, asunnossasi tai vaikkapa mökillä outo tunkkainen haju, joka tarttuu vaatteisiin ja esineisiin?

Oireiletko?

  • Onko perheessäsi tai tilankäyttäjillä jatkuvasti esimerkiksi flunssaa, yskää, päänsärkyä, ihottumaa tai muuta selittämätöntä sairastelua?


Oletko?

  • Ostamassa tai myymässä kiinteistöäsi?

  • Suunnittelemassa remontointia tai asunnon vuokraamista?

Haluatko?

  • Selvittää kiinteistön tai asunnon arvon esimerkiksi ennen perinnön jakoa? Ennen perunkirjoituksia tehty kiinteistön tai asunnon arvon määritys tuo perillisille säästöä perintöveroissa ja kulut menevät perunkirjoituskuluihin vähennyksenä.


Homekoiratarkastus on nopea, pintoja rikkomaton ja kustannustehokas tapa kartoittaa onko home-epäilyssäsi aihetta!

Koirani on koulutettu ilmaisemaan 30 yleisintä homelajia, jotka indikoivat kosteusvaurioita, sekä sädesienet. Koira pystyy haistamaan myös kuivuneet homevauriot, joihin esimerkiksi kosteusmittari ei reagoi. Kuivuneet homevauriot voivat olla terveysriski yhtälailla mitä kosteat, aktiivisessa kasvunvaiheessa olevat kasvustot.Homekoiratarkastuksen kulku:
Tarkastuksen aluksi menen ensin kohteeseen sisälle ilman koiraa. Tutustun talon dokumentteihin, kuten rakenneleikkauskuvaan ja kyselen asiakkaalta mm. tehdyistä remonteista. Haastattelun jälkeen kierrän talon läpi, siirtelen tarvittaessa huonekaluja ja teen koirille tilaa työskennellä seinien vierustoilla. Varmistan myös, ettei kohteessa ole mitään koirille vaarallista, kuten suojakuorettomia pistorasioita tai törröttäviä nauloja.


Kierroksen jälkeen haen koiran sisälle. Tarkastamme koiran kanssa kohteen järjestelmällisesti. Asiakas saa olla mukana seuraamassa tarkastusta. Lähes aina käytän kohteessa myös toista homekoiraa varmistuskierroksella.


Koirien työskentelyn jälkeen otan mahdollisista ilmaisukohdista valokuvat raporttia varten. Raportin kirjoitan noin viikon kuluessa tarkastuksesta. Toiminnan luonteesta johtuen palveluni on luottamuksellista ja raportointi tapahtuu yritykseni ja asiakkaan välillä.Homekoiratarkastus sisältää aina kirjallisen raportin.

"Koirien käyttö perustuu koiran hyvään hajuaistiin. Homekoiran avulla tehdyn tarkastuksen tavoite on selvittää esiintyykö kiinteistössä kosteus- ja homevaurioon viittaavia mikrobiperäisiä hajuja ja paikallistaa hajujen esiintymiskohdat. Koira ilmaisee ainoastaan hajun olemassaolon. Koira voi myös tehdä ilmaisuja, jotka eivät ole varsinaisesti rakenteiden vaurioista johtuvia, mutta vaikuttavat sisäilman laatuun, kuten esimerkiksi alapohjan maaperästä johtuva haju."

(Kosteus- ja Hometalkoot, Homekoiran Tilaajaohje, 2013)

Ohessa olevalla videolla homekoira Peppi etsii homekätköä harjoituksissa.

 
Peppi
Toista video